6 tips på hur du gör din present ännu bättre

1. Skriv ett kort

Något som många ofta glömmer bort. En present med ett kort kan uppfattas som mer personlig. Man behöver inte skriva en hel roman (om man inte vill). Det räcker med en kort hälsning, men det får gärna vara något längre än ”Till Amanda från Rasmus.” 

2. Inslagningen är viktig

En fin present inslagen fult eller inte inslagen alls kan verka slarvigt och ogenomtänkt. Se till att inslagningen håller samma klass som själva presenten.   

3. Förklara tanken bakom

Det viktigaste när du ger bort en present är tanken bakom. Se till att du förklarar den för mottagaren eller att du skriver den på ett kort. Förklara att du märkt att personen alltid bär silver eller att armbandet ska matcha klockan.

4. Köp blommor

Vem tycker inte om blommor? En blombukett tillsammans med presenten ger ett ännu större intryck än den fina inslagningen. Om ”WOW” är reaktionen du vill åstadkomma föreslår vi en riktigt stor bukett. Ju större, desto bättre. En bukett i vitt och grönt är ofta ett säkert kort.

5. Välj rätt tillfälle

Om du ger bort din present vid fel tillfälle är det lätt att detaljerna i presenten inte uppmärksammas. Välj tillfälle med omsorg och med det sagt, vore det inte fantastiskt att överraska mottagaren när denne minst anar det? Exempelvis på fredagkvällen efter en hektisk jobbvecka. Har du köpt en julklapp till en speciell person, kan det kännas finare att ge den på julaftons morgon när det bara är ni två och inte släkten eller alla andra julklappar stjäl dess fokus. Samma sak gäller för andra presenter. Välj ett tillfälle (om det går) så att den inte blir en i mängden.

6. Köp flera saker i ett tema

Om du vill ge flera saker kan de gärna ingå i ett tema. Temat kan vara kopplat till en resa ni ska göra, ett speciellt tillfälle eller saker till en hel outfit. Smycken köps gärna i set som matchar varandra. Undvik olika färger på smyckena. Köp heller inte två armband eller två halsband. Välj t ex ett par örhängen och ett halsband.  

 

Lycka till!

OUR COLLECTION