Våra material

Smycken i kirurgiskt stål
Kirurgiskt stål, även kallat 316L är ett slitstarkt material som sällan missfärgas och är både reptåligt och vattentåligt. 100% återvinningsbart. Alla stålsmycken är nickelsäkra enligt EUs nickeldirektiv REACH.

Våra guldpläterade stålsmycken har en 14k PVD-plätering. PVD är en process som gör pläteringen mycket slitstark och att smycket ej tappar färg. 14k är hårdare och därmed mindre känsligt för repor jämfört med 18k guld.

Smycken i sterling silver
Våra silversmycken tillverkas i Toscana, Italien. Vi använder oss utav sterling silver (925), vilket är det vanligaste och innebär att smycket innehåller 92,5% rent silver. Smyckena är rodierade (rhodiumpläterade) vilket ger en vacker silvervit färg och minskar risken för att smycket oxiderar och mörknar. Rhodium gör smycket blankare och mer hållbart mot repor. Alla silversmycken är nickelsäkra enligt EUs nickeldirektiv REACH.

Våra guldpläterade silversmycken har en 18k guldplätering. K står för karat och anger guldets renhet. 18k innehåller 75% rent guld och 25% andra metaller. Beroende på vilka metaller som används till legeringen får man fram olika färger på guldet.

Cubic zirconia
Cubic zirconia (CZ) är en syntetisk sten som till det yttre är svår att skilja från en diamant. Stenen är mycket hård och tålig och lämpar sig därför bra i smycken som bärs både till fest och vardags.

Garanti
Våra smycken har en produktionsgaranti som täcker alla produktions- och materialfel i 24 månader. Garantin täcker inte slitage eller skada genom olyckshändelse.

OUR COLLECTION