round ball stud earrings silver gold made in waterproof stainless steel from icône

Passar jag i guld eller silver?

För att avgöra om du passar bäst i guld eller silver behöver du ta reda på om du har en kall eller varm hudton. För att ta reda på det kan du följa dessa enkla steg:

1. Titta på din arm

Undersök din arm i dagsljus. Notera färgerna som syns på din arm. Om dina blodådror ser blåaktiga eller nästan lila ut, och din hud har en rosa ton, indikerar det att du har en kall hudton. Om dina blodådror ser mer gröna ut och din hud har en något gulaktig ton, så har du en varm hudton.

2. Hår- och ögonfärg

Din naturliga hårfärg och ögonfärg kan också ge ledtrådar om din hudton. Kalla hudtoner tenderar att ha svalblont eller ljusbrunt hår, samt blåa, gröna eller gråa ögon. Varma hudtoner har ofta mörkbrunt, svart eller gyllene blont hår och bruna eller gröna ögon. Om du har en neutral hudton kan ditt hår och ögon ha alla dessa olika färger. Personer med rött hår kan ha både varm eller kall hudton.

3. Titta i din necessär

Om du har foundation eller concealer kan du undersöka nyansen för att få en bättre förståelse för din hudton. Om nyansen har en mer gulaktig ton, har du en varm hudton. Om nyansen har en mer rosa ton, har du en kall hudton. Om nyansen är en blandning av gult och rosa, har du en neutral hudton. Det kan vara användbart att läsa på förpackningen då många foundations har färgnamn som "varm beige" eller liknande. Detta förutsatt att du har en foundation som passar din hudton.


Sammanfattning

En kall hudton passar oftast bäst i silver och en varm hudton i guld. Har du en neutral hudton kan du bära både guld och silver. Vissa nyanser kan dock framhäva dig mer än andra. Använd dessa steg som riktlinjer för att upptäcka din huds underton men välj självklart smycken och färger som du tycker bäst om och som gör att du känner dig självsäker och vacker.

OUR COLLECTION